Hem > Om oss > Våra områden

Lilla Edet

Beläget mellan Trollhättan och Göteborg finns Lilla Edet. Lilla Edet är centralorten i Lilla Edets kommun som bland annat består av Hjärtum, Västerlanda och Lödöse. Lilla Edets historia sträcker sig tillbaka till medeltiden och faktum är att Sveriges första sluss byggdes här.

I Lilla Edet bor det ca: 13 000 personer som har nära till det mesta; hav, sjöar, skog, storstad och inte minst Göta Älv med sitt kända laxfiske. En tätort med varierat utbud av upplevelser helt enkelt.

Du kan läsa mer om Lilla Edet på:
www.lillaedet.se

 

Lödöse

Lödöse tillhör Lilla Edets kommun och ses som Göteborgs föregångare. Lödöses historia sträcker sig tillbaka till 1000-talet och var under medeltiden Sveriges enda hamnstad i väster. Idag expanderar Lödöse med nya bostäder och den nya vägen och järnvägen som håller på att byggas mellan Trollhättan och Göteborg har redan börjat ge tillökning till ortens ca: 1200 invånare.

Att pendla med tåget till Göteborg beräknas ta 22 minuter när järnvägen står klar 2012 så förutom den naturnära upplevelsen du får på köpet när du bor i Lödöse så har du även storstadens myller inom räckhåll.

Du kan läsa mer om Lödöse på:
www.gottomtid.nu

 

Trollhättan

SAAB, Film i Väst, Högskolan Väst, Innovatum, Slussarna, Göta Älv med mera. Ja det finns mycket bra som är förknippat med Trollhättan och som lockar såväl turister som människor som vill studera och bosätta sig här. Det sägs faktiskt att människor har bott i Trollhättan i mer än 2000 år.

Idag har Trollhättan ca: 55 000 invånare som har nära till både Västkusten, Vänern och storebror Göteborg. I och med att både väg och järnväg byggs ut mellan Trollhättan och Göteborg så är det inte omöjligt att invånarantalet snart kommer att öka.

Du kan läsa mer om Trollhättan på:
www.trollhattan.se