Hem > Hyresgäst > Boendeinformation

Boendeinformation

Trivs med dina grannar

Att vara en bra granne och ha bra grannar är något de flesta vill och det är egentligen inte svårare än att använda sunt förnuft. Kolla t.ex. med dina grannar nästa gång du tänker ha fest så brukar det mesta ordna sig, vem vet du kanske rent av får lite fler gäster.

I trapphuset/entrén

Det får inte ställas några saker i trappuppgångar och entréer. Det är för säkerhetens skull så att utryckningspersonal kan komma fram utifall att en brand skulle uppstå eller någon annan olycka skulle ske, men också så att vi kan hålla rent och snyggt.

På balkong och fasad

Inred gärna din balkong med möbler och blommor men se till så att sakerna inte kan falla över räcket och skada någon. T.ex. så skall blomlådor monteras så att de hänger inåt. Tyvärr finns det inte möjlighet att sätta upp en parabol-antenn.

Rätt försäkrad

Tänk på att kolla över dina försäkringar så att du har ditt på det torra om något oförutsett skulle hända. Ring ditt försäkringsbolag så hjälper dem dig. Förvara värdesaker i hemmet och lås efter dig.

Om något händer

Skulle något gå sönder i lägenheten så kan du göra en felanmälan här på vår hemsida. Gör gärna det så snart som möjligt så att inte skadan förvärras. Du kan läsa mer under Felanmälan.

Vad får jag göra i mitt boende?

Alla förändringar du som hyresgäster har för avsikt att göra och som är av bestående karaktär vill vi att du kontaktar oss innan så att vi får prata om det och komma överens om det är möjligt eller inte. 

Husdjur

Ha gärna ett husdjur men tänk på att det kan finnas människor som är allergiska eller rädda för t.ex. hundar. Skulle du få oinbjudna gäster i form av ohyra så vill vi att du kontaktar oss så fort som möjligt.

Tvättstugan

Se tvättstugan som en del av ditt boende och behandla den därefter så att nästa person som ska tvätta känner sig hemma. Om du har bokat en tid men inte kan utnyttja den kan det vara snällt att höra om någon annan vill använda den eller avboka den i god tid.

Återvinning

Se Återvinning och Källsortering.

Flytt/uthyrning i andra hand

Se Vid flytt.

Förlorat din nyckel?

Om du förlorar din nyckel under kontorstid på en vardag kan du kontakta oss direkt. Vid andra tider ringer du Securitas låsjour på 010-470 55 00. En förlorad nyckel innebär merkostnader, så var försiktig - för din skull.